Deze webtool zorgt dat je duidelijk, volledig en professioneel bent in je berichtgeving naar eindgebruikers. Zo verminder je vragen en voorkom je verwarring en misverstanden. Maakt zowel jou als je eindgebruikers productiever.

Bekijk tool

IT Communication Assistant is geheel in het Engels (de voertaal op veel IT afdelingen). Ga naar Howtocommunicate.tech voor meer informatie in het Engels.

1 IT communicatie templates; invulbaar op elk apparaat

IT Communication Assistant biedt een template voor vrijwel iedere situatie. Storingsmeldingen, updates en nog veel meer. Kies simpelweg de template die je nodig hebt, vul hem in en de tool zet deze om in een professioneel communicatiebericht.

Natuurlijk kun je de tool gebruiken op je laptop of desktop. Maar met IT Communication Assistant kun je ook snel en eenvoudig professionele communicatieberichten opstellen door een widget in te vullen op je mobiele telefoon of tablet. Makkelijker wordt het niet.

Set up communication

2 Technische concepten in klare taal

Vind je het wel eens moeilijk om een technisch concept uit te leggen aan een minder technisch iemand? Met IT Communication Assistant wordt dat een fluitje van een cent.

Via een ‘explainer’-widget wordt het technisch concept afgebakend en uitgelegd in eenvoudige taal. Er wordt een vergelijking gemaakt met een alledaagse situatie, zodat je publiek zich er gemakkelijk mee kan identificeren.

Voer het begrip in en klik op ‘Explain’.

Technical concept explainer

3 Workaround instructies en gebruikershandleidingen zo opgezet

Geen gepruts meer met een documentbewerker om een goed uitziende handleiding te maken. Met IT Communication Assistant hoef je enkel de stappen die men moet nemen, 1-voor-1 in te voeren, met beschrijving en screenshots/afbeeldingen.

De tool maakt dan automatisch een PDF-document, welke je later altijd nog kunt bewerken (in de tool).

Download ‘m en deel de handleiding met je publiek.

User manual creator

4 FAQ documenten ook zo opgezet

Vaak krijg je dezelfde vragen van eindgebruikers. Het is dan handig om een overzicht te hebben van de meest gestelde vragen (en antwoorden).

In IT Communication Assistant kun je eenvoudig zo’n overzicht maken (en bewerken), zonder dat je zelf met documenten hoeft te werken. Voeg 1 voor 1 vragen en antwoorden toe en de tool maakt er een overzichtelijke PDF van.

Downloaden en delen maar!

FAQ creator

5 Communicatieplannen maken is nog nooit zo eenvoudig geweest

Of het nu gaat om een algemeen plan voor je gehele organisatie, een specifiek plan voor een bepaald project of een plan voor een specifieke crisis of situatie. Met de widget voor het opstellen van een communicatieplan en de bijbehorende hand-outs, wordt het je wel heel makkelijk gemaakt.

Volg simpelweg het advies en de instructies, download het document als PDF, en pas later – indien nodig – je plannen aan in de tool.

Communication plan maker

Eerdere opdrachtgevers